HOE HERKEN JE EEN NPS-ER (NARCIST)?

Hier staan enkele goede en informatieve berichten
Gesloten
Precious

HOE HERKEN JE EEN NPS-ER (NARCIST)?

Bericht door Precious » 11 mei 2009, 20:02

Het wordt heel snel duidelijk: Een over-opgeblazen ego, verbazingwekkende leugens, overdreven emoties.

Het oude spreekwoord 'het is te goed om waar te kunnen zijn' past de narcist direct toe.

Bij een eerste ontmoeting zal de narcist je gelijk met zijn ogen vangen, daarna zullen ze zich van je wegdraaien. Ze zullen je laten voelen dat je uniek bent en omdat ze grootheidswaanzin hebben zal jouw waarde zich in hen weerspiegelen. Ze zullen je in eerste instantie flatteren op een bijna genante manier. 'Ik maak je aan het blozen. 'Nee hoor'. 'Jawel. Kijk maar, je wordt helemaal rood'. Een narcist richt zich op zijn eigen zelfbelang. Zijn facade is goed gecultiveerd. Daarna zal hij een gedrag laten zien dat agressief en dominant is en zal hij een excuus aanvoeren om zijn gedrag te rechtvaardigen!

Hij neemt niet of nauwelijks deel aan zorgen voor, echter hij veroordeelt, bekritiseert en klaagt. Alleen geweldige ideeën zijn van hem . Hij schept op hoe slim, gezond, getalenteerd en uniek hij is, maar slaagt er niet in om iedereen om hem heen te waarderen. Hij haalt zelfs kinderen naar beneden om zijn ego op te krikken en faalt oprecht om te waarderen waar hij zo grootmoedig op trapt. Er is geen empathie, alleen overdreven zelfemotie, zelfbelangrijkheid en zelfzorg. Je zal geen vrede en rust hebben als je met een narcist samenleeft, maar hem verwijderen is niet makkelijker ondanks deze kennis. Voordat je het weet ben je in zijn onderdrukking gestrengeld en gesmoord, hijgend naar adem voor jezelf en je kinderen. Een narcist is giftig afval, er is geen manier om gezond te blijven met zo iemand in je leven.

Een narcist is op het eerste gezicht een vriendelijk, realistisch persoon. Dit is zijn lokaas. De persoon pakt mensen in, alleen maar om controle over ze te hebben, in wat voor vorm dan ook. Je zal dit niet herkennen, maar naarmate de tijd vordert, zal je je schuldig voelen. Het meest belangrijke om te herkennen is dat je je eigen leven moet blijven leiden en je niet onder controle moet laten houden door een narcist. Ze pakken je vriendschap/relaties met andere mensen af en jagen je gevoelens achterna. Ze zijn een heel speciaal, kwaadaardig soort ras mensen, die ermee wegkomen met wat ze doen. Advies: wees voorzichtig met wie je ontmoet; word niet misleid.

Ze zullen begrip hebben voor de problemen in jouw leven en beweren dat zoiets gelijkwaardigs naars ook hen is overkomen. Ze doen het zo overkomen dat alleen zij je begrijpen en begrip voor je hebben. Ze krijgen je zover dat je persoonlijke dingen met hen deelt en geven jou het gevoel dat je iemand ontmoet hebt die hetzelfde heeft moeten doorstaan als jij. En dat is heel fijn.

In het begin is het echt moeilijk, omdat ze proberen je te charmeren. Enkele oplossingen; let op : ze hebben geen gevoel voor humor, ze manipuleren en controleren, hebben zelden verleden met langdurige relaties,hun ogen hebben geen ziel, ze praten, maar alleen maar om zichzelf te horen praten; dominante conversaties, ze proberen om mensen hun eigen mening te laten uiten,ze houden van aandacht.Sommigen van zijn beste vrienden beginnen wat van zijn trekken over te nemen, maar die verbergen het omdat ze niet actief proberen om je te manipuleren (nog niet).

Goedaardige narcisten zijn gewoonlijk slechts opscheppers. Kwaadaardige narcisten gebruiken subtiele manieren om mensen af te snijden. Het is verbazingwekkend hoe zij andere mensen kunnen hersenspoelen. Hier zijn een paar voorbeelden, al zijn er zeker nog veel meer andere manieren die ze gebruiken: alles wat ze zeggen is overdreven, misleidend of een leugen. Ieder woord dat uit hun mond komt is 1) zichzelf prijzend of 2) iemand of een groep naar beneden halend. De grootste aanwijzing is dat wanneer zij klaar zijn met hun gesprek, je achtergelaten wordt met een negatieve indruk, want de narcist kwam nooit goed over en zei alles rechtstreeks. Train jezelf erop dat je jezelf gewaar wordt zodra je iets negatiefs over iemand denkt. Je hebt het echt niet zelf verzonnen. Het werd gepland. Dus let op sommige slechte gevoelens die je krijgt voor iemand.

Narcisten zijn per definitie leugenaars. Ze doen zich voor als iemand die ze niet zijn. Ze lijken intelligent, vertrouwd, charmant en sociaal. Het zijn meester manipulators en totale control-freaks. Ze hebben geen emoties en geen empathie. Ze voelen voor niemand anders dan voor zichzelf. Ze zijn een bodemloze put en nooit tevreden. Ze zijn niet in staat om liefde te geven of te ontvangen. Ze denken dat ze beter zijn dan ieder ander, hebben altijd gelijk en nooit ongelijk en hun manier is altijd de beste. Ze zijn gek op aandacht. Ze denken alleen maar aan zichzelf, maar laten jou geloven dat jij alles voor hen bent. Het maakt ze niet uit of ze verkwistende geschenken voor jou kopen, zolang ze maar niet van zichzelf hoeven te geven en in het bijzonder niet hun tijd. Hun tijd is kostbaar voor ze en jij hebt geen recht op die tijd, tenzij het in hun voordeel is. Jij bent er alleen maar om ze te pleasen. Voor hen ben je nog minder dan een mens. Je bent niet meer waard dan een loutere aanwezigheid.

Constant praten en zichzelf de hemel inprijzen, terwijl anderen naar beneden gehaald worden. Hun recept is altijd beter, ze hebben altijd een beter maal gegeten dan dat wat jij opdient, ze weten meer van ieder onderwerp dan jij en als het onderwerp onbekend is voor ze, veranderen ze gelijk het onderwerp. Ze vergeten verjaardagen van vrienden en familie en interesseren zich er niet voor; terwijl ze verwachten dat ze voor hun eigen verjaardag grote feesten en verkwistende cadeaus krijgen. Ze liegen met zoveel gemak dat het moeilijk is om dit te bespeuren, aangezien het zo gemeenschappelijk is. Ze willen altijd meer van je; je kan nooit genoeg geven. Als iemand ze een %u201Cprins%u201D noemt, denken ze dat dat een compliment is. Wedijvert met mensen in alle dimensies; als jij ziek bent, dan moet je medelijden met hem voelen, omdat hij zich rot voelt doordat jij ziek bent. Hij gaat nooit iemand uit de weg, zelfs niet een stervende beste vriend. Hij denkt dat ie overal recht op heeft in deze wereld; gaat er niet vanuit dat hij iets moet verdienen. Iemand die hij opbelt kan alleen maar UHUHM zeggen, omdat hij constant aan het woord is. Hij toont nooit belangstelling voor anderen en het maakt hem niet uit wat ze doen. Zijn kinderen zijn alleen maar een bezit en hun prestaties zijn alleen maar waardevol om op te kunnen scheppen tegenover anderen. Hij domineert (of probeert) sociale bijeenkomsten. Hij heeft geen intieme kennis van een mens. Hij ziet zichzelf als extreem talentvol en uitzonderlijk intelligent, meer dan de meesten op de wereld. Hij verwacht winst zonder inspanning. Hij heeft geen inlevingsvermogen voor andere mensen.

Helaas zal je hiervan niet echt iets ontdekken totdat ze er zeker van zijn dat je vastgehaakt bent. Maar hier is toch een lijst met duidelijke trekken:
1. Liegt onbeschaamd terwijl hij je recht in de ogen kijkt.
2. Liegt om wie hij is, wat hij doet.
3. Het gaat alleen maar om hem, zijn problemen en zijn behoeften, als je probeert over jezelf te vertellen dan zal er een uitdrukking van desinteresse op zijn gezicht verschijnen en vervolgens zal hij het gesprek weer terugleiden naar zichzelf.
4. Jouw gevoelens, emoties en behoeften betekenen niks.Jij bent er alleen maar voor zijn behoeften. Verder einde verhaal.
5. Zijn buien en emoties zijn extreem%;op een nacht kan hij huilen en janken (zuigen jou leeg voor hulp) en de volgende dag is er geen vuiltje meer aan de lucht.
6. Hij zal pushen en pushen voor wat hij wil totdat je bezwijkt voor zijn wensen of behoeften, zonder acht te slaan op hoe jij je hieronder voelt.
7. Hij moet onder de mensen zijn en is doodsbang dat zijn ouders doodgaan en hem verlaten (tenminste, als de ouders hem geven wat hij nodig heeft).
8.Hij is nooit fout en al zegt hij misschien één of twee keer dat het wel zijn fout is.
Het zijn alleen maar woorden om zich meer menselijk voor te doen.
9. Als hij andere, betere of nieuwe mensen die aandacht geven tegenkomt,dan besta je niet meer, totdat hij je misschien op een dag toch weer nodig heeft, dan buigt hij zijn hoofd opnieuw en probeert je weer naar zich toe te zuigen.
10. Hij zal weer aardig voor je zijn, zich in allerlei bochten draaien, terwijl hij aan een nieuw persoon vertelt en laat zien dat jij niks voor hem betekent.
11. Het zijn meester manipulators en ze gebruiken iedere informatie die ze hebben om jou onder controle te houden en te krijgen wat zij willen.
12. Zijn emoties zijn ondiep en hebben geen betekenis en iedereen in zijn leven is niets anders dan een bron van aandacht.
13. Hij zegt dingen die zo onrealistisch zijn dat je het idee krijgt dat hij van een andere planeet komt.

Gesloten