Pagina 1 van 1

UITBUITING DOOR NARCISTEN

Geplaatst: 11 mei 2009, 20:48
door Precious
Vraag:

Zou de narcist in zijn drang naar narcistisch aanbod ongevoelig genoeg zijn om de tragedie van anderen uit te buiten, indien deze uitbuiting ervoor is om zijn nieuwe narcistische bron te beveiligen?

Antwoord:

Ja. Ik vergelijk narcistische levering met drugs, wegens de bijna onwillekeurige en altijd ongebreidelde aard van de uitoefening, betrokken bij het veiligstellen. De narcist is niet beter of slechter (moreel gesproken) dan anderen. Maar hij mist het vermogen tot empathie, juist omdat hij geobsedeerd is met het onderhoud van zijn innerlijke delicate evenwicht via het (steeds meer) verbruik van narcistische levering. De narcist schat de mensen rondom hem in of zij hem van narcistisch aanbod kunnen voorzien of niet. Voor zover het de narcist kan schelen, bestaan degenen die falen voor deze simpele test gewoonweg niet. Ze zijn twee-dimensionale cartoonfiguren. Hun gevoelens, angsten en behoeften zijn van geen enkel belang of oninteressant.

Mogelijke bronnen van narcistische levering worden vervolgens aan een nauwgezet onderzoek onderworpen en er wordt diep gegraven naar het volume en de kwaliteit van het narcistische aanbod waar zij waarschijnlijk voor kunnen zorgen. De narcist voedt en ontwikkelt deze mensen. Hij speelt in op hun behoeften en wensen. Hij overweegt hun emoties. Hij moedigt de aspecten van hun persoonlijkheid die waarschijnlijk nodig zijn voor zijn broodnodige narcistische aanbod, aan. In deze zeer beperkte zin, beschouwt en behandelt hij ze als 'mens'. Dit is zijn manier geworden van het 'behoud en onderhoud' van zijn narcistische bronnen. Onnodig om te zeggen dat hij alle interesse in hen en hun behoeften verliest zodra hij vindt dat ze niet langer in staat zijn om hem te geven wat hij nodig heeft: publiek, aanbidding, getuigenis (=geheugen). Dezelfde reactie wordt uitgelokt door het gedrag, door de narcist beoordeeld als schadelijk.

De narcist evalueert koude, tragische omstandigheden. Zullen zij toestaan dat narcistische levering van mensen die door tragedie getroffen zijn wordt onttrokken?

Een narcist, bijvoorbeeld, zal een helpende hand uitsteken, ondersteunen, beschermen, meedelen in verdriet en zal een andere gekwetste persoon aanmoedigen, alleen maar wanneer de persoon krachtvol en belangrijk genoeg is en waarvan toegang tot andere en belangrijke mensen of naar de media het gevolg is.

Ditzelfde geldt ook als hulp, ondersteuning, begeleiding, of het aanmoedigen van die persoon voor de narcist een overwinning oplevert zoals applaus, goedkeuring, aanbidding, of een volgende of andere vorm van narcistische levering door toeschouwers en getuigen van de samenwerking. De handeling om een andere persoon te helpen moet worden gedocumenteerd en dus omgezet in narcistische voeding.

Anders is de narcist niet geïnteresseerd of betrokken. De narcist heeft geen tijd en energie voor alles, behalve de volgende narcistische , WAT DE PRIJS OOK IS EN WIE ER OOK ONDER DE VOET GELOPEN MOET