Pagina 1 van 1

EMOTIONELE MANIPULATIE

Geplaatst: 11 mei 2009, 20:46
door Precious
Acht manieren om emotionele manipulatie te herkennen.

1. Het heeft geen nut om te proberen eerlijk te zijn met een emotionele manipulator.

U verklaard iets en het zal worden omgedraaid
Voorbeeld:"Ik ben werkelijk boos dat je mijn verjaardag bent vergeten."
Reactie:"Het maakt me droevig ,dat je denkt dat ik je verjaardag ben vergeten.
Ik had je moeten vertellen onder welke persoonlijke spanningen ik nu leef ,maar ik
wou je er niet mee lastig vallen.
Je hebt gelijk ik had al deze pijn (sta niet verbaast als er op dit punt echte tranen te voorschijn komen.) aan de kant moeten zetten en me op jou verjaardag moeten richten ,sorry."

Zodra u de woorden hoort besluipt u het gevoel dat ze helemaal geen spijt hebben, maar sinds ze het woord hebben gezegd wordt je achtergelaten met het gevoel dat er niets meer te zeggen valt of u komt er plotseling achter dat u zich om hun gevoelens bekommerd!!
Indien u van mening bent dat u deze hoek in wordt bespeeld ,capituleer niet!!
Geef er niet om en ga niet akkoord met een verontschuldiging dat voelt als bullshit!
Als het voelt als bullshit is het dat waarschijnlijk ook!!
Regel nummer 1
vertrouw op je Intuïtie (gevoel) vertrouw op je zintuigen!!
Zodra een emotionele manipulator een succesvolle manoeuvre vindt zal het toegevoegd worden aan hun hitlijst en zal deze manoeuvre regelmatig op u worden toegepast.

2.Een emotionele manipulator is het beeld van een bereidwillige helper.

Als u hen vraagt om iets te doen zullen zij het bijna altijd goedkeuren, als zij het al niet vrijwillig hebben aangeboden om het te doen.
Dan wanneer u zegt, " bedankt " - maken zij een hoop zware geluiden zoals zuchten, of andere non verbale signalen die u laten weten dat zij de taken die ze u beloofd hebben om uitvoeren liever niet doen!
Wanneer u hen verteld dat het erop lijkt dat ze de taken liever niet uitvoeren zal het verhaal omgedraaid worden ze zullen zeggen dat ze het NATUURLIJK wel willen doen en hoe onredelijk u wel niet bent.
Dit is een vorm van gek maken waar emotionele manipulators een ster in zijn.
Regel nummer 2
Als een emotionele manipulator JA zegt hou hen daar dan ook verantwoordelijk voor!Trap niet in de signalen en de subtiliteiten, zorg ervoor dat ze eerlijk zeggen dat ze het niet willen doen of zet gewoon uw walk-man hoofdtelefoon op en neem een bad, en laat ze over aan hun theater optreden!

3. gek maken- ze vertellen iets en zullen u later verzekeren dat ze het niet gezegd hebben.

Als u zich bevindt in een relatie met zo figuur zou u moeten beginnen om een logboek bij te gaan houden van wat er wordt gezegd, omdat u begint te twijfelen aan uw eigen geestelijke gezondheid.
U ervaart emotionele manipulatie.
Een emotionele manipulator is een deskundige in het veranderen, rationaliseren,rechtvaardigen en het verklaren van dingen.
Ze kunnen zo glad liegen dat als u naar een zwart voorwerp kijkt hun het wit zullen noemen en zullen daar zo overtuigend over debatteren dat u aan uw eigen waarnemingen zult gaan twijfelen.
Na een langere periode is dit zo verraderlijk en eroderend dat het uw betekenis van werkelijkheid letterlijk kan veranderen.
WAARSCHUWING: De emotionele Manipulator is zeer Gevaarlijk!
Het is zeer verontrustend voor een emotionele manipulator als u rond gaat lopen met een notitie boekje om aantekeningen te maken tijdens een gesprek.
Voel je vrij om hun te laten denken dat u zich zo “vergeetachtig” voelt de laatste tijd.
Het verdomde punt hiervan is dat het een duidelijk voorbeeld is waarom je serieus zou moeten gaan overwegen om deze persoon (situatie) te verlaten.
Als u nu overweegt om een notitie boekje te gaan gebruiken om u zelf te beschermen betekend het dat de bullshit meter op tilt moet zijn geslagen!

4.Emotionele manipulators zijn uitstekende schuld handelaren.

Zij kunnen u een schuldgevoel geven over wat u nou gezegd zou hebben of juist niet over of u emotioneel was of juist niet emotioneel genoeg, voor het geven of juist niet genoeg te hebben gegeven.
Het maakt een emotionele manipulator niet uit alles is te gebruiken om u een schuldgevoel te bezorgen.
De emotionele manipulators zullen zelden hun behoeften of wensen openlijk duidelijk maken- zij krijgen wat zij willen door emotionele manipulatie.
Het schuldgevoel is niet de enige vorm hiervan maar het is het machtigste middel.
De meesten van ons zijn vrij geconditioneerd om te doen wat noodzakelijk is om ons gevoel van schuld te verminderen.
Een andere krachtige emotie die wordt gebruikt is sympathie.
Een emotionele manipulator is een groot slachtoffer.
Zij maken een diepgaand gevoel los van het moeten steunen, geven en het verzorgen.
De emotionele Manipulators strijden zelden hun eigen gevecht of knappen hun eigen vuil werk op.

Het gekke ding is dat wanneer u het voor hen (waar zij nooit direct om zullen vragen) doet, zij zich enkel kunnen omdraaien en zeggen dat zij het zeker niet verlangen of van u verwachtten om ook maar wat te doen.
Probeer er een gewoonte van te maken om niet andermans gevechten te vechten en om hun vuile werk op te knappen.
Een goede zin zou zijn:"Ik heb er alle vertrouwen in dat u dit met uw capaciteiten heel goed zelf kan oplossen."
Controleer de reactie en let opnieuw op de bullschit meter!

5.Emotionele manipulators strijden vuil!!

Ze gaan niet rechtstreeks op zaken in.
Zij zullen achter uw rug kletsen en uiteindelijk anderen in de positie zetten om u te laten vertellen wat ze zelf zouden willen zeggen.
Ze zijn passief agressief dit betekenend dat zij subtiele wegen zullen gebruiken om u te laten weten dat zij geen gelukkige kleine kampeerders zijn.
Ze vertellen u wat ze denken dat u wilt horen.
Voorbeeld
"Natuurlijk wil ik dat je terug naar school gaat liefje en je weet dat ik je daarin zal steunen."Dan de avond voor je examen zit je aan de tafel en de pokervrienden verschijnen de kinderen huilen de t.v staat voluit en de hond moet uitgelaten worden terwijl "de onschuld zelf"op haar kont zittend verbijsterend naar je kijkt.
Als u hen op dergelijk gedrag durft aan te spreken zult u waarschijnlijk te horen krijgen: "Je kan niet verwachten dat het leven van iedereen stopt omdat jij examen hebt toch liefje."
Huil schreeuw of wurg hen, alleen het laatste zal op langere termijn voordelen leveren maar waarschijnlijk zal u in de gevangenis belanden!

6. Als u hoofdpijn heeft dan heeft de emotionele manipulator een hersen tumor!!

Het maakt niet uit wat uw situatie is de emotionele manipulator heeft dat waarschijnlijk ook meegemaakt of zit nu in deze omstandigheden alleen dan 10 keer erger.
Het is moeilijk om na een tijd nog enige emotionele verbintenis te voelen met de emotionele manipulator omdat ze de gesprekken altijd weer zo weten te draaien dat ze zelf weer in de schijnwerpers staan!
Als u hen op dit gedrag aanspreekt zullen ze diep gewond en zeer verdrietig zijn en zullen u egoïstisch noemen of zullen u ervan beschuldigen dat u altijd in de schijnwerpers wilt staan.
Ook al weet u dat dit niet het geval is wordt u achtergelaten met de onmogelijke taak om het tegendeel te bewijzen.
Doe dit niet laat het u niet hinderen vertrouw op uw Intuïtie en loop weg!


7.De emotionele manipulators hebben op de een of andere manier de capaciteit om het emotionele klimaat van hun omgeving te beïnvloeden.
Wanneer een emotionele manipulator droevig of boos is zal de hele kamer dit voelen en merken. Het brengt een diepe instinctieve reactie los om de sfeer weer op juiste klimaat te krijgen en de snelste manier hiervoor is om de emotionele manipulator te troosten en zich weer beter te laten voelen door het geen op te lossen waar de emotionele manipulator mee zit.
Door te lang samen te blijven met zo'n persoon zal u verstrikt raken en zult u uw eigen behoeftes doen vergeten.
Vergeet niet dat je zelf net zoveel recht heb op je behoeftes!

8. De emotionele manipulators hebben geen gevoel van verantwoordelijkheid.

Zij nemen geen verantwoordelijkheid voor zichzelf of voor hun gedrag het gaat altijd over hetgeen wat anderen hen hebben aangedaan.
Eén van de makkelijkste manieren om een emotionele manipulator te herkennen is doordat zij vaak proberen om in het begin al gelijk intiem te zijn door het delen van diepe persoonlijke informatie die ervoor zal moeten zorgen dat u medelijden krijgt met hen. Aanvankelijk kunt u deze persoon als een zeer gevoelig, emotioneel en een open type ervaren en misschien zelfs een beetje kwetsbaar.
Geloof me wanneer ik zeg dat een emotionele manipulator ongeveer zo kwetsbaar zal zijn als een dolle stier, en er zal altijd een te overwinnen moeilijkheid of een crisis zijn.