LEEF JE MET EEN NARCIST SAMEN?

Hier staan enkele goede en informatieve berichten
Gesloten
Precious

LEEF JE MET EEN NARCIST SAMEN?

Bericht door Precious » 11 mei 2009, 20:28

LEEF JE MET EEN NARCIST SAMEN?
OVERWIN DE LIEFDE DIE JE OPSLUIT.
GA MET HET MISBRUIK OM.

Is jouw partner een narcist? Misschien weet je niet hoe je het moet vertellen, of nog erger, misschien denk je wel dat jij degene bent die gek is. Narcisten werken er hard aan om onze realiteit te ontregelen zodat hun realiteit veiliger lijkt.

Wat is een narcist? Iemand die zichzelf de hele dag in de spiegel bewondert? NEE! Vraag jezelf het volgende af: is jouw partner erg kwaad op alles wat de suggestie wekt dat hij wel eens fout zou kunnen zijn? Narcisten zullen alles doen, inclusief onbeschoft zijn tegen hun eigen familie, om hun eigen gevoelens dat anderen hen zonder fouten zien, in stand te houden. En, narcisten hebben extreme en onlogische gevoelens, soms verbinden de miniemste waarnemingen met hun intense angst om als fout te worden gezien. Narcisten zullen elke spier aanspannen om hun eigen “foutloze” image te verwerven en vernederen of vernietigen iedereen en alles die ook maar enige twijfel over dit image heeft. Als je deze dynamiek in je partner, familielid, collega of vriend ziet, dan heb je zeer waarschijnlijk met een narcist te maken.

Overwin de liefde die je opsluit.

Velen van ons zijn helemaal uitgeblust in relaties met narcisten omdat ze ons in het begin een fa?ade lieten zien. Velen van ons dachten of voelden dat we onze soulmate hadden gevonden; vind de perfecte partner; ontmoet die ene speciale persoon uit het universum. Het is niet verwonderlijk dat we op zo iemand verliefd kunnen worden!

Later, meestal nadat we een verbinding zoals het huwelijk zijn aangegaan, of nadat er kinderen zijn geboren, van baan veranderd zijn, of andere grote levensveranderingen, laat onze narcist een totaal andere kant zien. De persoon die eerst perfect was, wordt nu gauw boos, vernederend, eisend en meedogenloos kritisch. Als er alcohol of drugs aan te pas komen, neemt het misbruik meestal nog meer toe. Van iemand waar we diepe gevoelens voor hebben, zijn deze acties erg wreed. Toch kunnen we nog steeds sterke gevoelens van liefde hebben die ons naar deze persoon toetrekt. Praat over het verscheurd worden!

Op een gegeven moment realiseren velen van ons zich dat deze situatie moet veranderen, maar gevoelens zijn niet gekozen. Hoe kun je de liefde, die je naar de narcist die je misbruikt toetrekt, overwinnen?

Hoewel je deze gevoelens niet als een knop om kunt zetten, kun je wel leren te begrijpen waar deze gevoelens vandaan komen en hoe onze geesten ze creëren en begin dan aan het stadium om nieuwe gevoelens te ontwikkelen – hopelijk voor iemand die beter voor ons is. Het echt trieste deel is dat onze geesten deze gevoelens hebben gecreëerd, zodat we dus gemotiveerd zullen zijn om in een relatie te blijven die onze emotionele behoeften treft, maar deze zelfde gevoelens kunnen ervoor zorgen dat we opgesloten worden, terugtrekkend in een gebroken relatie die deze behoeften niet kan vervullen! Het is net een val, één die we opnieuw moeten leren begrijpen om eruit te komen.

Ga met het misbruik om.

Narcisten zijn, net als alle gestoorde personen, niet alleen maar kwetsend. Ze verdraaien ook onze realiteit om die van hen minder pijnlijk te maken. Ze projecteren hun problemen op ons en geven ons de schuld van wat zij deden. Na een tijd is het moeilijk te onderscheiden wat waar is van hetgeen geprojecteerd wordt en wat verdraaid wordt. We beginnen te twijfelen aan onze realiteit en vragen ons af of wij degenen zijn die gek zijn. Narcisten verbergen hun problemen zeer effectief, houden hun ziekte voor veel mensen geheim, wat ons nog verder in verwarring brengt.

De waarheid is: ZIJ ZIJN NIET GOED. Maar ze voelen zich beter als ze ons kunnen krijgen om de last van hun ziekte en hun gedrag te dragen.

Omgaan met deze situatie is gecompliceerd en mensen vragen zich af “Wat moet ik doen nu ik weet dat ik met een narcist te maken heb?” Sommige mensen moeten zorgvuldig nadenken over belangrijke waarden, beloften en verplichtingen. Een misbruikende relatie is een zeer kwetsende situatie en belangrijke beslissingen moeten onder ogen worden gezien en daarna worden opgelost.

Gesloten